Harri Waltari

Harri Waltari

Kuva: Emmanuel Olaiya

Harri Waltari on väitellyt teoreettisesta hiukkasfysiikasta Helsingin yliopistosta vuonna 2017. Väittelynsä jälkeen hän on työskennellyt tutkijatohtorina Southamptonin yliopistossa, Rutherford Appleton laboratioriossa ja viimeisimmäksi Uppsalan yliopistossa. Waltarin tutkimusala on hiukkasfenomenologia, erityisesti supersymmetristen mallien osalta. Festeillä hän puhuu hiukkasfysiikan standardimallin ongelmista ja mitä ratkaisuja supersymmetriset mallit niihin voisivat tarjota.

Hanna Vehkamäki

Hanna Vehkamäki

Kuva: Veikko Somerpuro 2018

Hanna Vehkamäki on väitellyt teoreettisesta fysiikasta Helsingin yliopistosta vuonna 1997. Väittelynsä jälkeen hän työskenteli vuodet 1998-1999 University College Londonissa Iso-Britanniassa, ja on sen jälkeen vetänyt perustamaansa laskennallisen aerosolifysiikan ryhmää Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella Ilmakehätieteiden keskuksessa (INAR -entiseltä nimeltään Ilmakehätieteiden osasto). Vehkamäen tutkimusala on molekyyliklusterien muodostuminen ilmakehän hivenkaasuista. Hän on toiminut INARin tasa-arvo ja työhyvinvointiryhmän puheenjohtajana vuodesta 2011. Festeillä hän puhuu askelista jotka johtivat lukiolaisen kiinnostuksesta erityisesti termofysiikkaan nykyisen tutkimusaiheen pariin.

Antti Kykkänen

Antti Kykkänen

Antti Kykkänen on tohtoriopiskelija Helsingin yliopistosta. Festeillä hän puhuu geometrisista inversio-ongelmista.

Åsa Hirvonen

Åsa Hirvonen

Åsa Hirvonen on väitellyt matematiikasta Helsingin yliopistosta vuonna 2009, jossa hän nykyään toimii matemaattisen logiikan yliopistonlehtorina. Hirvosen tutkimusala on metrinen malliteoria ja sen sovellukset mm. kvanttimekaniikan mallien approksimointiin. Festeillä hän puhuu kvanttilaskennasta ja siihen liittyvistä laskentateoreettisista kysymyksistä.

David Forsman

David Forsman

David Forsman on Helsingin yliopistosta valmistunut maisteri. Hän on aloittamassa väitöskirjaa kategorisen algebran parissa Belgiassa Louvainin katolisessa yliopistossa. Tavoitteena on joskus saada kategoriateoriaa Suomeenkin, sillä Suomessa kärsitään sen puutteesta.

Joona Havukainen

Joona Havukainen

Joona Havukainen on tohtoriopiskelija Helsingin yliopistosta. Hänen puheensa aihe on: "Machine learning and Particle Physics"

Miika Rasola

Miika Rasola

Miika Rasola on tohtoriopiskelija Aalto-Yliopistosta. Tämä kansainvälisestikin palkittu puhuja, joka tunnetaan maailmalla puhujanimellään Mika Nasola, on ehdottomasti yksi festien kohokohtia.

Emma Mannfors

Emma Mannfors

Emma on n:n vuoden opiskelija ja tähtitieteen jatko-opiskelija Helsingin yliopistossa. Hän tekee väitöskirjaa tähtien synnystä (ja prokrastinaatiosta). Festeillä hän puhuu tähdistä, avaruuspilvistä, ja kissastaan.

Petteri Piiroinen

Petteri Piiroinen

Petteri Piiroinen toimii yliopiston lehtorina Helsingin yliopistolla. Hänen puheensa käsittelee inversio-ongelmien tarkastelua todennäköisyyden ja tilastotieteen kautta.

EY
HY
HYY
Helsingin kaupunki
Resonanssi
Fyysikkoseura
Tiedeakatemia
Frenckell
Loimu